De Pottenkijker Lente

2 apr 2019 | Keuken

Een recept opzoeken voor de rubriek ‘De Pottenkijker’ in de Heraut.  De lente is op komst dat merken we nu al. Na positieve berichten over een geslaagde ‘vis’ presentatie tijdens de broodmaaltijd heb ik voor dit thema vis gekozen.

Visrolletjes met lentegroenten in parmaham

Gerecht voor 4 personen  (ca. 20 minuten)

Ingrediënten:
300 gram peultjes (afgehaald)
1 eetlepel olie
1 komkommer (in dunne reepjes)
2 bosjes lente-/bosuitjes (in stukken)
1 eetlepel Italiaanse kruiden
4 pangasiusfilets (ontdooid)
200 gram parmaham of een andere rauwe ham (naar keuze)
1 citroen (in kwarten)
8 takjes tijm

Benodigdheden
Ovenschaal (ingevet)

Overige tijden
20 minuten oventijd

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Halveer de peultjes eventueel in de lengte.
  • Verhit de olie en roerbak hierin de peultjes, de komkommer en de bosui.
  • Voeg de kruiden toe.
  • Halveer de visfilets in de lengte.
  • Leg onderaan een stapeltje groente en rol de vis op.
  • Wikkel de plakken parmaham eromheen en leg de visrolletjes in de ovenschaal.
  • Leg de citroen en takjes tijm ertussen.
  • Bak de visrolletjes in de oven in circa 20 minuten gaar.
  • Knijp de warme citroen uit boven de vis. Lekker met gele rijst.

En dan smullen maar!

Share This